On ens podeu trobar?

miércoles, 9 de marzo de 2011

Què necessita un artista per tenir èxit a les Rambles?



Quin és el perfil de l’artista de les Rambles? Què es necessita per cridar l’atenció del gran públic de Barcelona? Abans que s’establís la polèmica regulació que ocupa l’actualitat dels nostres dies, no hi havia cap requisit que fos explícitament necessari per actuar o pintar a les Rambles. Quins són, doncs, els secrets per triomfar? Els artistes divergeixen en les seves opinions.
En Daniel ho té clar, per aconseguir que la gent et valori com a artista és imprescindible fer “coses originals, que no faci ningú més”. En el seu cas, ell assegura que és l’únic artista que practica l’estatisme i que passa “una hora sense parpellejar”.
En Safer en canvi, creu que el que cal és fer alguna cosa que capti l’atenció dels turistes, que són la gran majoria del seu públic. Per aquest motiu, ell aposta pels elements nacionals, com la paella, per fer que es fixin en ell.
El Ronaldinho de les Rambles assegura que la clau està en buscar un personatge conegut i portar-lo a terme amb gràcia. “Jo sabia que tindria èxit perquè treballo amb el futbol, que és universal”, explica.
El jamaicà James Prince descobreix la seva recepta per triomfar: intentar ser sempre alegre, independentment dels diners que et donin. “Si la gent descobreix que tens bon cor et guanyes clients que venen cada dia. Un any per Nadal un d’aquests clients em va donar 50€!” afirma somrient.
Els pintors, que malgrat compartir escenari a les Rambles, sovint viuen una realitat diferent. Aquest pintor explica que el secret està en ser professional i oferir un producte únic, ja que el simple fet de treballar a les Rambles ja fa que els arribin clients potencials. Justifica aquesta afirmació revelant una gran veritat: “les coses venen i van, però l’art sempre queda”.
Joana Valent


1 comentario:

  1. Pel que sembla tothom ha desenvolupat un sistema diferent amb punts de vista semblants que fa que el seu negoci els hi funcioni. M'en alegro per ells !. Espero que continui la activitat d'aquest blog !

    ResponderEliminar