On ens podeu trobar?

miércoles, 16 de marzo de 2011

Quietud de bufó


Tant de bo fos tan fàcil distingir entre habilitat, destresa, professió o expressió de la bellesa. Si l’artista és tota persona que practica un art, Daniel seria un d’ells. Però aquest bufó de les Rambles discrepa sobre tal concepte, com també discuteix la regulació de les estàtues de les Rambles. Això sí, no aixeca la veu per molt que estigui molest. 

Daniel assegura que és l’única estàtua de les Rambles que practica quietud, que no es mou ni parpelleja. “Em concentro en un punt, en un record, i passa el temps”. Va una hora a les Rambles cada dia. “M’agrada depurar amb una tècnica de concentració, res més”, diu. Té tres vestits: de Batman, de metge i de bufó. I encara que el mirin centenars de persones cada dia, explica que li agrada passar desapercebut. “De fet, tinc una novia i no sap que treballo a les Rambles. Ella em va conèixer donant classes de pintura, i no sap que venc aquí. De fet, tampoc sap que faig repàs de matemàtiques”, diu. 

Daniel no ha presentat sol·licitud per treballar a les Rambles, perquè no li agrada. “L’art ha de ser lliure, mai es pot regular”, diu. Aquest bufó diu que l’Ajuntament regula “perquè hi ha molts artistes que són cutres. Però és un poc pretensiós dir-los artistes. Fan art, però un artista és la forma de vida, és l‘ànima”.

Ana Ginard

No hay comentarios:

Publicar un comentario