On ens podeu trobar?

lunes, 7 de marzo de 2011

Qui s’amaga darrere l’artista de les Rambles?



“Jo sóc personatge, no persona”. Amb aquesta afirmació, en Daniel expressa la postura de tots aquells artistes que viuen la seva feina a les Rambles com una via per guanyar-se la vida. De fet, aquest bufó assegura que valora moltíssim l’anonimat de la seva activitat artística i ni tan sols la seva parella n’està al corrent.

Seguint en aquesta línia, en Safer es nega a que la gent el reconegui. Apunta que és capaç de fer aquest tipus de feina i superar la seva vergonya precisament perquè va maquillat i ningú sap qui és.

En Teodoro és un altre testimoni d’aquesta dura realitat, doncs no li agrada que la gent sàpiga a què es dedica però ha d’exposar-se als vianants perquè “no troba cap altra feina”.

I com que sempre n'hi ha d'haver de tots colors, James Prince gaudeix de la seva popularitat i es dedica a cridar tant l'atenció com pot perquè la gent es fixi en ell. Segons aquest artista jamaicà, les Rambles són "una plataforma per fer contactes i trobar altres feines".

Sovint, als ulls del públic els artistes es converteixen en personatges i l’individu que s’amaga darrere la caracterització queda en segon terme. Aquest és el cas del Ronaldinho de les Rambles, doncs interpretar a l’antic crack barcelonista s’ha convertit en un estil de vida. Així doncs, aquest jove brasiler ha hagut d’aprendre a conviure amb la seva popularitat i, alhora, lluitar per preservar la seva intimitat.

Joana Valent


No hay comentarios:

Publicar un comentario