On ens podeu trobar?

sábado, 12 de marzo de 2011

Per amor a l'art, a les Rambles


Les Rambles s'omplen de pintors un dimecres al matí. Aquests, però, ho fan per amor a l'art. Són la Colla dels dimecres, un grup d'aquarel·listes que cada dimecres al matí queden a un barri diferent de Barcelona o voltants, i fins a migdia intenten retratar el paisatge que els envolta. Després, amb una xarxa de blogs i d'amistats, comparteixen les seves obres.

La Colla dels dimecres va sorgir fa tres anys per iniciativa de Raimundo López: "Som una part de la gent que va a pintar al local social de l'Agrupació d'Aquarel·listes, al carrer Diputació". Ara ja són més de quaranta. "L'important és que ens reunim i ens ho passem bé fent una cos que ens agrada", explica Raimundo. Quan han acabat l'aquarel·la, tocant el migdia, van a un bar a comentar les pintures i prendre una copa. La majoria són jubilats. Només quatre o cinc són professionals, com Antoni Borreguero. D'altres, professors de pintura jubilats. La resta, en sàpiguen més o menys, són amateurs (que no està barallat amb la qualitat). Menció especial a Francesc Bueno i al mateix Raimundo.

No necessiten permís, ni tan sols a les Rambles. L'Ajuntament mai no els ha posat cap problema. És clar, no venen els quadres i només hi estan unes hores.

Els membres de la Colla dels dimecres es desvinculen de la problemàtica de les estàtues i de les regulacions. És l'art per l'entreteniment.

Ana Ginard

3 comentarios:

  1. Perfecta definición de lo que somos: Una colla de amigos! Que nos gusta dibujar y pintar... aparte de las cervecita que nos tomamos al mediodía.
    Buen reportaje. Gracias.
    Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Un reportatge ben enfilat. Gràcies.

    ResponderEliminar