On ens podeu trobar?

jueves, 17 de marzo de 2011

Les Rambles des de la nostra Oficina

Artistes que es disfressen, que retraten, que ballen. El públic que observa, que aplaudeix, que opina, que somriu. I Oficina: Les Rambles que tot ho veu. Després d'haver escoltat els artistes, donat veu a l'Ajuntament de Barcelona i sortit a parlar amb el públic, què és el que hem observat des de la nostra Oficina?

Hem vist un sorprenent nombre d'estàtues humanes. És impossible arribar a conèixer-les totes; tant se val el dia que hi vagis, de ben segur que en trobaràs una de desconeguda. Algunes de les persones que representen aquestes figures, com en Teodoro - 'Biciletes' - o Safer - l'home en una paella - passen llargues jornades al seu lloc de les Rambles, esperant que els vianants es fixin en ells i deixin caure alguna moneda. D'altres, com Daniel - el bufó - o El Ronaldinho de les Rambles venen a passar tant sols una o dues hores al dia, ja que tenen una altra feina (com en el cas de Daniel) o perquè ja guanyen suficient (com assegura Ronaldinho).

Què més hem observat? Molts estrangers i poques dones. La gran majoria d'estàtues i pintors segueixen aquest perfil. Al llarg de les Rambles, trobem un nombre molt reduït de dones que es dediquen a alguna d'aquestes activitats artístiques. Un dels possibles motius podria ser el fet que "és molt dur" realitzar una feina com aquesta, tal i com assegura aquest àngel, que porta dos anys acudint al bulevard diàriament. I d'on provenen els nostres artistes? La gran majoria són estrangers, doncs tots amb els que hem tingut ocasió de parlar ens han explicat que venien de Jamaica, com James Prince; de Brazil, com Ronaldinho; de Perú, com Daniel; o d'Itàlia, com Teodoro.

Per últim, des d' Oficina: Les Rambles hem respirat també l'ambient que brotava en cada punt del passeig;  i és que, amb la nova regulació aprovada per l'Ajuntament, són molts els sentiments que han aflorat al llarg del bulevard. Tristesa, impotència, decepció i, sobretot, molt desconcert.

Res s'escapa de l'atenta mirada d' Oficina: Les Rambles


Alba González


No hay comentarios:

Publicar un comentario