On ens podeu trobar?

sábado, 12 de febrero de 2011

Els sous de les estàtues de les Rambles




Quinze euros l'hora. És el que guanyen de mitjana les estàtues de les Rambles de Barcelona, encara que durant la temporada turística aquesta xifra es pot arribar a triplicar.
"Dóna per a menjar i pagar l'habitació", diu Teodor, l'home de la bicicleta del principi del passeig. Teodor passa els cinquanta anys i segueix treballant a les Rambles deu hores al dia i set dies a la setmana. Diu que no es pot permetre tenir dies lliures. 
I és que l'hivern és una mala època per als artistes que treballen al carrer. Estan a la intempèrie i han d'aguantar fred, pluja i vent. Els visitants d'altres països, que són els que donen ambient al passeig i que mantenen viues les estàtues, són més escassos a l'hivern. "Els turistes que venen ara són joves i no donen tants doblers", afegeix Sapher
Un jove bufó lamenta que de vegades es passen hores al carrer per uns pocs euros, però afegeix que el seu sou és molt variable, que depèn de qui et trobis.
Les estàtues se salven amb la temporada d'estiu: es pot guanyar fins a quaranta euros l'hora, assegura Prince, el ciclista de les flors. "Si fas divertir la gent, un mateix et pot donar vint euros". Tot sigui cridar l'atenció. 

Ana Ginard




3 comentarios:

  1. Caram ! acabo de quedar bocabadat !, pensaba que aquesta gent malvivía. Peró els contes, canten.Si durant la temporada baixa cobren una mitja de 15€ (contem sobre 15) multiplicat per 8 hores de treball (que no 10h.)son 120€ dia. A la setmana (els hi deixerem fer festa dos dies, com a tot-hom). Dona la quantitat de 600€. O sigui al mes 2400€. Nets de pols i palla. Hi ha molta gent que guanya molt menys. En fi ho deixo com a base de meditació ! Aquest blog està molt bé !!!

    ResponderEliminar
  2. D'acord, Bernat. Descompta que pot ploure, que els artistes tenen mals dies,que no tenen seguretat social i que no tots s'hi passen tot el dia. Farem una publicació sobre els horaris més endavant.

    ResponderEliminar
  3. Us volia demanar una cosa: el dia de Sant Jordi, les estàtues poden treballar? Si ho sabeu us ho agrairia.

    ResponderEliminar