On ens podeu trobar?

viernes, 28 de enero de 2011

Ningú no coneix els artistes de les Rambles

Ningú no coneix els artistes de les Rambles. L'edat real dels treballadors, les motivacions que els porten a treballar al carrer, el seu sou o la vida personal són incògnites per a destapar. Els artistes són l'emblema de les Rambles de Barcelona. Els pintors, les estàtues, o els músics són visibles, però a la vegada són els grans desconeguts del passeig.

Com es defineixen? Se senten artistes o treballadors? Cada cistella de diners amaga una oficina: la de la imaginació, la diversió o la subsistència. Quants anys porten treballant al carrer? La bohèmia és passat. D'això els veterans de les Rambles en saben molt: poden explicar com canvien els temps, els turistes i la feina. I les noves generacions aporten imaginació, creativitat i ritme perquè Barcelona segueixi sent la ciutat més visitada d'Espanya.
Quins perills té la seva feina? La prostitució, els furts i les drogues tenen víctimes i botxins. Els artistes els coneixen de primera mà.
Com passen el temps? El fred passa factura, i la calor i el sol poden ser insuportables. Els sous bé valen la pena a l'estiu, la temporada alta per als virtuosos de l'espectacle comptal.
I quin futur esperen? La crisi i la regulació del sector ara en mans de l'Ajuntament de Barcelona fan perillar la dedicació dels artistes.

Oficina: Les Rambles descobrirà tot els detalls dels artistes que treballen a l'artèria turística de Barcelona.

Ana Ginard



5 comentarios:

  1. Jo crec k la restricció dels artistes de les rambles no té ni cap ni peus. No molesten, no fan nosa als peatons, no causen incidents... al contrari! Atreuen a gent i per tant afavoreixen el comerç de la zona i fan de les rambles un lloc agradable a on passar-hi un bon horabaixa.
    En lloc de voler crear llocs de treball o, de no minvar els que hi ha es fa tot el contrari. Què trist! Més atur, toma ya. Anam bé...

    ResponderEliminar
  2. Cada dia anem millor, ara es vol reduir el nombre d'individus que fan gaudir als turistes d'un bon espectacle. És tot un art el que fan, les disfrasses, i tot el que suporten (calor, fred, hores i hores en una mateixa posició). Potser hauríam de posar a algún dels alts càrrecs durant tant sols un dia a viure així, i valoraria les coses. Els turistes miren meravellats als artistes de les rambles, es diverteixen fent-se fotos amb ells, això promociona Barcelona. A partir d'ara potser s'hauran de fixar més en el lamentable estat en que estan els carrers de prop les rambles (com el Carrer Sant Pau). Em sembla lamentable treure el pa a gent honrada que treballa com pot, en comptes de robar com fan d'altres.

    ResponderEliminar
  3. Crec que es un error, no es pot restringir el caracter d'una ciutat. Aquests 1.200 mts d'il.lusió i color, que ens han fet badar més d'una vegada.

    http://www.youtube.com/watch?v=7Lquwdvtn9s

    ResponderEliminar
  4. Es coneguda l'obsessió de l'autoritat per regularitzar-ho tot el que no ho està. En aquest cas em sembla una autèntica burrada. No fan cap mal i no molesten, quin sentit te la regularització ? Que deixin tranquil la gent que s'espavila.
    Amb la mà de feina que tenen, especialment amb la crisi que tenim i s'entretenen en absurds com aquest !
    Cal fer una bona escombrada d'inútils endollats.

    ResponderEliminar
  5. La regulació és un tema que realment ha provocat moltes reaccions.

    El més important és tenir bona informació de primera mà per tal de començar a guiar les nostres opinions per un camí segur. En una de les pròximes entrades analitzarem les raons que té l'Ajuntament per dur-la a terme i veurem en què es basa exactament aquesta regulació.

    ResponderEliminar